یک متاآنالیز اخیر عدم تأثیر کاکائو یا شکلات تافی فله بر وزن، شاخص توده بدنی (BMI) و دور کمر را گزارش کرده است.
با این حال، تجزیه و تحلیل زیرگروه کاهش وزن و BMI را به دنبال مصرف مکمل کاکائو/شکلات تلخ ≥ 30 گرم شکلات در روز در آزمایشات بین 4 تا 8 هفته نشان داد، که به نقش مرتبط دوز مصرفی و مدت زمان آزمایش اشاره کرد.
شکلات تلخ همچنین ممکن است در ترکیب با سایر مواد مغذی عمل کند و اثرات مثبتی بر پروفایل لیپیدی داشته باشد.
گروه ما اخیراً اثرات متمایز 24 گرم گونه بادام را بر ویژگیهای ارگانولپتیک و عملکرد دستگاه گوارش (تخلیه کیسه صفرا و معده، انتقال اوروسکال) در افراد سالم گزارش کرده است.
یک کارآزمایی 4 هفتهای تغذیه متقاطع بین 31 بزرگسال دارای اضافه وزن یا چاق نشان داد که مصرف روزانه بادام (42 گرم در روز) به تنهایی یا همراه با شکلات تلخ برای کلسترول تام، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) و غلظت آپولیپوپروتئین B مفید است.
نویسندگان به این نتیجه رسیدند که ترکیب بادام، شکلات تلخ و کاکائو در رژیم غذایی بدون نیاز به انرژی بیش از حد می تواند خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را کاهش دهد.
یک متاآنالیز نشان داد که در کوتاه مدت (2 تا 12 هفته)، مصرف شکلات تلخ/کاکائو می تواند به طور قابل توجهی سطح کلسترول کل و LDL را کاهش دهد، اما هیچ تاثیری بر لیپوپروتئین با چگالی بالا HDL و تری گلیسیرید ندارد.
نتایج مشابهی از یک مطالعه متقاطع کنترل شده با پلاسبو به دست آمده است، که در آن مصرف روزانه تکه های شکلات تلخ حاوی فلاونول کاکائو به همراه استرول های گیاهی افزوده شده به طور قابل توجهی کلسترول کل و LDL سرم را کاهش داد.
سندرم چاقی با وزن طبیعی شامل چربی بیش از حد بدن همراه با شاخص توده بدنی طبیعی و خطر بالاتر برای عوارض قلبی عروقی و مرگ و میر است.
گروهی از زنان چاق با وزن طبیعی که برای مدت کوتاهی (یک هفته) شکلات تلخ (100 گرم در روز، 70 درصد کاکائو) مصرف می کردند، افزایش سطح کلسترول HDL و کاهش نسبت کلسترول LDL/HDL و دور شکم را نشان دادند.
نویسندگان به این نتیجه رسیدند که مصرف منظم شکلات تلخ به دلیل اثرات مطلوب بر کلسترول HDL، نسبت لیپوپروتئین و احتمالاً بر نشانگرهای التهابی، به حفظ پروفایل آتروژنیک خوب کمک می کند.