تکیه گاه چاقو گوزن نشان بخشی است که وقتی شروع به خمیدگی به سمت بالا به سمت دسته می کند و تا بالای تیغه گسترش می یابد. تکیه گاه قسمتی از چاقو است که برای ایجاد تعادل در چاقو ساخته شده است تا هنگام برش غذا به خوبی کار کند.
تانگ چاقو قسمتی است که برای اتصال دسته ها تعبیه شده است. اگر چاقو از کیفیت بالاتری برخوردار باشد، چاقو از تکیه گاه شروع می شود و به جای توقف کوتاه از لبه چاقو، تا پشت یا لبه چاقو گسترش می یابد.
تانگ بخش دیگری است که ساخته شده است بنابراین وزن و ساختار آن تعادل عالی را برای جابجایی چاقو فراهم می کند. تانگ اغلب دارای سوراخهای متعددی است که پرچها برای محکم کردن دستهها در دو طرف آن وارد میشوند.
لبه چاقو انتهایی است که در مقابل نوک چاقو قرار دارد و در چاقوهای باکیفیت بالاتر نقطهای است که تانگ به پایان میرسد.
لب به لب اغلب به عنوان نرم کننده گوشت یا وسیله ای برای آسیاب کردن مواد توسط برخی از سرآشپزها استفاده می شود، بنابراین ثبات و جابجایی محکم یک ضرورت است.
دسته ای که به تانگ متصل است، ممکن است با هر یک از مواد مختلف مانند چوب، استخوان، پلاستیک، فلز یا کامپوزیت چوب پلاستیک ساخته شود. سپس به شکلی در می آید که چسبندگی خوبی را فراهم می کند و به تعادل ظروف می افزاید.
تیغه های چاقو، که از فولاد ساخته شده اند، ممکن است فلزی مهر و موم شده یا آهنگری باشند.
چاقوهایی که مهر و موم می شوند از یک ورق فولادی بریده می شوند و سپس ماشین کاری می شوند تا تیغه ای مخروطی شکل بگیرد که اندازه آن از دسته تا نوک و از بالا (ستون فقرات) به پایین یا لبه برش تیغه کاهش می یابد.
اگر چاقو با ماشین مخروطی نباشد، تیغه یک تیغه با ضخامت ثابت یا یکنواخت در نظر گرفته می شود که برش دستی چندان کاربردی نیست. چاقوهای کاملا آهنگری ساخته شده از کربن آهنگری یا فولاد ضد زنگ با درجه بالا کربن کیفیت بالاتری دارند و عملکرد برش و برش بهتری دارند.