اگر سس انار کاله را در فروشگاه پیدا نکردید، یا اگر دوست دارید از ابتدا چیزهایی درست کنید، تهیه ملاس انار خانگی آسان است.
شما فقط به دو ماده نیاز دارید: آب انار خالص و شکر.
انارهای تازه در اوایل زمستان، معمولاً در حدود کریسمس در دسترس هستند. دانهزدایی و آبگیری از انارها زمانبر است و بسته به کیفیت و آبدار بودن انار، ممکن است برای چهار فنجان آب انار به هشت عدد انار بزرگ نیاز داشته باشید.
توصیه می کنیم برای صرفه جویی در وقت و هزینه، از انار خالص و بدون شیرینی خالص که در فروشگاه خریداری شده است استفاده کنید.
یکی دیگر از مزایای تهیه ملاس انار کنترل میزان شکر اضافه شده است. با خیال راحت انواع مختلف قندها مانند نارگیل، چغندر یا نیشکر خالص را آزمایش کنید تا ببینید کدامیک را بیشتر دوست دارید.
ملاس انار خانگی
4 فنجان آب انار 100% شیرین نشده
1/3 تا ½ فنجان شکر سفید، به مزه
2 قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه
آب انار، شکر و آب لیمو را در یک قابلمه پهن روی حرارت متوسط گرم کنید و هم بزنید تا شکر حل شود.
حرارت را کم کنید تا مخلوط فقط بجوشد. حدود 1 ساعت بدون درب بپزید تا مخلوط غلیظ و شربتی شود و پشت قاشق را بپوشاند. باید به یک چهارم یا 1 تا 1/4 فنجان کاهش یابد.
اگر فقط از 1/3 فنجان شکر استفاده کنید، کمی بیشتر طول می کشد. نکته: بعد از 45 دقیقه، هر چند دقیقه یکبار شروع به بررسی قوام کنید تا بیش از حد آن را نپزید، زیرا مخلوط پس از سرد شدن به میزان قابل توجهی غلیظ می شود.
اجازه دهید شربت کمی خنک شود، سپس آن را در یک بطری یا شیشه استریل شده شیشه ای بریزید. پس از خنک شدن کامل، آن را با یک کلاه یا درب محکم بسته و در یخچال نگهداری کنید.
بیشتر غذاها فقط به مقدار کمی ملاس انار نیاز دارند، بنابراین، می توانید با یک جایگزین از آن خلاص شوید. به طور کلی، هر چیزی که ترکیبی از تارت و میوه باشد، به خوبی جایگزین می شود.
جایگزین های خوب برای غذاهای شور عبارتند از:
کنسانتره آب زغال اخته یا آب زغال اخته شیرین نشده، آب پز شده تا یک قوام شربتی
خمیر تمرهندی (خمیر)، خیس شده در آب داغ و صاف شده؛ یا کنسانتره تمر هندی که در 2 قسمت آب به 1 قسمت کنسانتره رقیق شده است